Over ons

Collectie

De gemeente Hilversum beheert een grote collectie cultuurhistorische  objecten en kunstwerken die verhalen vertellen over Hilversum en Het Gooi. Naast bijzondere kasten, schilderijen en serviezen bevat de collectie ook weefgetouwen, stalenboeken en bewegwijzeringsbordjes. Hoe uiteenlopend de voorwerpen ook zijn, één ding hebben ze gemeen, ze vertellen iets over de geschiedenis van Hilversum en omgeving.

De tentoonstelling Schapen, Stoomtram en Schilderen - De geschiedenis van Hilversum in (zes)honderd voorwerpen in de Gooische Brink is speciaal ontwikkeld voor het jubileumjaar Hilversum 600. Met de tentoonstelling hopen we meer aandacht voor de bijzondere en rijke geschiedenis van Hilversum te genereren.

Vrijwilligers gezocht

Voor de bemensing van de tentoonstelling zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de ontvangst van de bezoekers. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Hilversum? Vindt u het leuk om een praatje aan te knopen? Kom dan helpen bij de tentoonstelling. Je staat altijd met 2 personen. Je bepaald zelf wanneer je komt. Stuur een mailtje naar cultuur@hilversum.nl om je aan te melden of voor meer informatie.

De tentoonstelling is van 3 maart – 30 juni te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 12 tot 5u.

GooischeBrink
Kerkstraat 63, 29-30
1211 CL Hilversum

 

Voor meer informatie over de collectie en/of de tentoonstelling kunt u contact opnemen via: cultuur@hilversum.nl

Uitgelicht